Arendsen Installatietechniek bestaat veertig jaar

Home / Uncategorized / Arendsen Installatietechniek bestaat veertig jaar

Richard Arendsen nam het bedrijf over van zijn vader Jan

Door Luuk Stam – Contact

Vanuit een klein schuurtje achter discotheek Concordia in Hengelo begon Jan Arendsen in 1978 met een kleinschalig installateursbedrijfje. “Zijn eerste klus was bij de verbouwing van het ‘boksenhuus’ van Willy Derksen”, weet zijn zoon Richard Arendsen nog.

In eerste instantie draaide het bedrijfje van zijn vader nog maar twee dagen in de week. De rest van de week werkte Jan Arendsen voor een baas. Al snel begon hij echter volledig voor zichzelf. Na een paar maanden moest de kersverse ondernemer al personeel in dienst nemen.
Het bedrijf groeide gestaag en verhuisde na zeven jaar naar een iets grotere schuur aan de Vordenseweg. In 1992 volgde de verhuizing naar de Raadhuisstraat, waar een combi ontstond met elektronicazaak Expert. Die is inmiddels overgegaan in nieuwe handen. Arendsen is nog wel altijd eigenaar van doe-het-zelf-speciaalzaak Enorm.
Het installatiebedrijf is sinds 2008 gevestigd aan de Nijverheidsweg. Arendsen werkt met acht monteurs en vijf busjes. Als eigenaar van het bedrijf ontkomt Richard Arendsen er niet aan om een deel van de week op kantoor door te brengen, maar het liefst werkt hij zelf mee aan de klussen. Zijn vrouw Saskia doet op kantoor de administratieve werkzaamheden.

Dat de zoon van Jan Arendsen het bedrijf over zou nemen, was al snel duidelijk. Al op zijn tiende liep hij mee met zijn vader. “Techniek vind ik mooi”, verklaart hij. “Dat heeft er altijd al ingezeten. De uitdaging om iets te maken spreekt mij aan en dat iets dan uiteindelijk ook goed functioneert, dat geeft een kick.”
Vader Jan overleed in 2004 na een ziekbed van een half jaar. Zijn zoon had het bedrijf toen al overgenomen. Onder zijn leiding groeide Arendsen uit tot het bedrijf dat het nu is, met een modern en duurzaam pand en met vijf busjes die dagelijks in de regio op pad zijn. “Mijn vader zou er wel trots op zijn”, zegt Richard Arendsen.
Het werk loopt enorm uiteen. “Dat gaat echt van het kleinste tot het grootste”, vertelt de ondernemer. “Van de reparatie van een kraantje bij iemand thuis tot de complete installatie van een nieuw bedrijfspand. We zijn specialist in duurzame oplossingen, maar het onderhoud van CV-ketels blijft ook een groot deel van ons werk. We hebben een 24-uursservice.”
In de stellingen in de bedrijfshal liggen materialen als buizen, schroeven en fittingen opgeslagen. Elke nacht komen er nieuwe onderdelen binnen. Wat ze hier het meest nodig hebben? “Dat is elke dag weer anders”, zegt Arendsen. “Elke klus heeft weer specifieke dingen. Die afwisseling maakt het werk ook mooi.”

Arendsen viert het jubileum tijdens de Energiebespaardagen op donderdag 4 (10.00-20.00 uur), vrijdag 5 (10.00-20.00 uur) en zaterdag 6 oktober (10.00-16.00 uur). Bezoekers kunnen dan in de bedrijfshal aan de Nijverheidsweg onder het genot van een kop koffie uitleg krijgen over onder meer warmtepompen, zonnepanelen en waterontharders. Ook zijn er verschillende jubileumaanbiedingen.

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact op

Wij helpen u graag. Wij mailen u zo snel mogelijk terug.